Ryhmäliikunta

SensoCenterin salissa pidetään erinomaisten ohjaajiemme toimesta ryhmäliikuntatunteja. Seuraavassa ryhmäliikuntatuntien ja ohjaajiemme esittely. Klikkaa ohjaajan nimeä ja pääset tutustumaan ohjaajaan tarkemmin.Tuntien esittely:

Kundaliinijooga

Keskiviikkoisin klo 17.45 - 19.15

Kundaliinijooga on tietoisuuden joogaa, joka vahvistaa terveyttä, tuo mielenhallintaa sekä avaa arkitietoisuuden kohti sielutietoisuutta. Se yhdistää rajallisen itsemme korkeampaan, äärettömään itseemme. Kundaliini tarkoittaa sielun energiaa, luovaa voimaa meissä jokaisessa. Kundaliinijoogan tekniikat puhdistavat, avaavat ja vahvistavat kehoa, erityisesti hermostoa ja meridiaanijärjestelmää siten, että voimme ottaa hallitusti ja viisaasti käyttöömme tämän puhtaan ja voimakkaan energian.

Kundaliinijooga noudattaa Patanjalin joogasutrien periaatteita, joten sillä on samat juuret muiden joogalajien kanssa. Kundaliinijooga on suunniteltu ja soveltuu ihan kaikille. Kundaliinijoogatunnin kesto on aina 90 minuuttia ja se koostuu seuraavista osista: alkumantrat, lämmittely, kriya, rentoututus, meditaatio ja loppumantrat. Joogatunnin tarkoitus on tuoda lisää tietoisuutta. Se on nopea tapa muodostaa suhde sielun, mielen ja kehon välille.

Pehmeä Flow

Keskiviikkoisin klo 16.30 - 17.30

Pehmeä Flow on rauhallinen, lempeä ja venyttelevä joogatunti, joka soveltuu ihan kaikille. Tunnilla tehdään venytteleviä lämmittelyliikkeitä ja rauhallisia jooga-asanoita. Tunnin lopuksi on loppurentoutus äänimaljojen säestyksellä.

Gongi- ja äänimaljarentoutus

Keskiviikkoisin klo 19.30 - 20.30

Syvärentouttava sointukylpy/äänimaljarentoutus on matka kehon, mielen ja sielun harmoniaan. Rentoutuksessa voit antaa hoitavien äänimaljojen harmonisten äänten värähtelyn johdattaa sinut syvään rentoutumiseen, jossa koko olemuksesi voi päästää irti jännityksistä, huolista ja arjen kiireestä. Äänimaljarentoutuksessa ryhmä makaa mukavasti viltin alla makuualustoilla. Jokaisella on omalla alustallaan turvapaikka, oma tila. Sointukylpy on jokaiselle kokijalle ainutlaatuinen matka omaan sisimpään. Varaa päällesi mukavat kiristämättömät vaatteet. Muuta et tarvitse; annat vain äänimaljojen lempeän värähtelyn viedä mukanaan.Sirkun ryhmäliikuntatuntien ilmoittautuminen s.postilla: sirkku.korkiamaki@gmail.fi

Tuntien esittely:

Shindo®

Kevään 2023 kurssit 9.1.-27.3.2023

Maanantaisin klo 17.30 - 18.45

Maanantaisin klo 19.00 - 20.15

"Pysähdy hetkeksi itsesi ääreen ja kuuntele mitä kehosi kertoo Sinulle. Lisää elämääsi armollista hyväksymistä, huokaise ja hellitä".

Shindo on japanilainen kehotyöskentelymenetelmä, joka tähtää kehon ja mielen rentoutukseen sekä fyysisen tasapainon löytämiseen. Shindo rentoutusvenyttelytunnilla tehdään kuusi meridiaanivenytystä, joiden tarkoituksena on vaikuttaa elintoimintojamme sääteleviin energiaratoihin ja siten voimistaa kehon puolustusmekanismeja. Harjoitusten ja hengityksen avulla voi rentoutua ja päästää irti kehon ja mielen jännityksistä.

Shindo rentoutustunnilla ohjaaja tulee tukemaan liikkeitä ja auttaa venyttelijää löytämään omalle keholleen sopivimman tavan venytellä.

Shindo rentoutusvenyttelytunnit sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille.

Shindo®️on rekisteröity tavaramerkki. Koulutus on säänneltyä ja valvottua. Suomessa

Shindoa edustaa ja valvoo Shindo ry.Tuntien esittely:

Soundful Yin® - jooga

Torstaisin klo 19.00 - 20.30

Soundful Yin® Yoga -tunnilla yhdistyvät Yinjooga, äänimaljat sekä lempeä, intuitiivinen kosketus. Yinjooga asanoissa viivytään pitkään, jolloin päästään vaikuttamaan faskioiden, jänteiden ja nivelten avautumiseen ja vahvistumiseen. Samalla mieli pääsee rauhoittumaan ja yhteys omaan sisimpään voi vahvistua. 

Tunnilla ohjaaja käy jokaisen joogin luona vuoroin soittamassa eri kokoisilla äänimaljoilla keholla sekä lempeästi koskettaen. Äänimaljoja soitetaan myös taustalla koko harjoituksen ajan. Tunnilla käytetään myös gongia, sadekeppejä ja kosheja. Tarkoituksena on lisätä kehon rentoutumista äänivärähtelyn avulla.Johannan ryhmäliikuntatuntien ilmoittautuminen s.postilla: jlamminen@yahoo.com

Tuntien esittely:

Hatha - jooga

Kevään 2023 kurssit 12.1.-24.4.2023

Torstaisin klo 17.15 - 18.30

Rauhallisen ja lempeän hathajoogan tavoitteena on tasapainottaa kehoa ja mieltä. Harjoittelu koostuu joogan perusliikkeistä, jotka venyttävät ja notkeuttavat lihaksia ja nivelsiteitä, pitävät selän ja nivelet joustavina, edistävät verenkiertoa ja ruoansulatusta sekä auttavat oikean hengitystekniikan löytymisessä. Joogaharjoituksessa saat keskittyä itseesi, työskennellä omista lähtökohdistasi, oman hengityksen tahdissa. Lempeä hathajooga sopii kaikille.

Kauden hinta on 150 euroa ja kausi käynnistyy, mikäli ennakko-ilmoittautujia on vähintään kuusi.
Yksittäistunneille voi myös tulla mukaan hintaan 15 euroa/ harjoitus

SensoCenterin sali